Tilaa tanssiliikunnanohjaaja


 • Tanssiohjausta yli 30 v. kokemuksella

  Tilaa kokenut tanssiohjaaja tapahtumiinne
  puh. 040 7180591.


Anun vakituiset tanssitunnit

Tervetuloa Terpsikerhon salilleTANSSILIIKUNTA JA VENYTTELY (1 h)LAVIS LavatanssijumppaTanssimalla kuntoon - artikkeleita tanssin terveyshyödyistä

Kuinka tanssijasta tuli naprapaatti?
Seuraa somessa: #tanssivanaprapaatti

Olen tanssinut 70-luvun loppupuolelta asti erilaisia tanssityylejä. Alkuaskeleet otin kansantanssin parissa, jota harratin lähes 10 vuotta. Silloin osallistuin myös mm. polkkatanssin kilpailuihin Miehikkälän Pelimannipäivillä. Tanhuryhmän hajottua siirryin kilpatanssin pariin. Kilpatanssi on ollut pisimpään päälajina, josta on myös parhaimmat saavutukset tanssiessani SM-tasolla kuten SM-pronssimitalli 10-tanssissa. Lisäksi useilta vuosilta on lukuisia vakio- ja latinalaistanssien finaali- ja semifinaali sijoituksia SM, GP ja WDSF -kilpailuissa. Onpa sitä ehditty kokeilemaan kilpailemista myös parisalsassa ja show-tanssissa.

Usean vuoden kilpailutauon jälkeen aloitin uudestaan harjoittelemisen ja kilpailemisen vakiotansseissa seniorisarjan A-luokassa Timo Pyykkösen kanssa tammikuussa 2020. Harjoittelun lisäksi ohjaan tanssiliikuntaa, soololattaria/bailatinoa, lavista ja kilpatanssia Kouvolan seudulla. Ryhmäliikuntaharrastuksiini kuuluvat myös tanssia edustavat zumba, lindy hop ja parisalsa. Lisäksi lihaskuntoharjoittelussa lajeina vaihtelevat flexi bar, kangoo jump, trx, kahvakuula ja power pump.

Aktiivisen kilpauran myötä tuli myös pieniä selkä- ja jalkavaivoja. Löydettyäni naprapaatin omaksi kuntoutuksen ammattilaiseksi, huomasin sen olevan minulle sopivaa, tehokasta ja tuki- ja liikuntaelin vaivoihin erikoistunutta hoitoa. Positiivisten hoitokokemusten kautta päädyin opiskelemaan naprapaattista manuaalista terapiaa 4 vuodeksi Kotkan AMK:ssa, enkä ole katunut valintaani.

Hyvinvointi- ja liikuntapalvelut

Yritykseni tarjoaa terveysliikuntaohjausta, -valmennusta ja -luentoja, sekä tanssiliikuntaryhmiä kuten bailatinoa, soololattaria, lavista ja kilpatanssia. Vakituisten viikkotuntien lisäksi minulta voi tilata tanssiopetusta ryhmille tai tanssin yksityisvalmennusta.

Terveysliikunta- ja työhyvinvointipalveluille on nykyään suuri tarve. Merkittävä osa työikäisistä suomalaisista liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Moni ei liiku ollenkaan, ja osa liikkuu paljon mutta yksipuolisesti. Tavoitteena on auttaa asiakkaita löytämään heille sopivimmat tavat liikkua omien mieltymystensä mukaisesti ja turvallisesti.

Liikunnalla ja erityisesti tanssilla on todettu olevan useita terveysvaikutuksia

 • kohottaa kuntoa;
 • parantaa ryhtiä, muistia ja tasapainoa;
 • vahvistaa luita sekä virkistää mieltä
 • (kts sivulla olevaa linkkilistaa).

  Lisäksi liikunnan avulla saadaan yhteiskunnalle huomattavaa säästöä mm. sairauskulujen vähentyessä. Liikuntaryhmiin osallistutaan herkemmin silloin kuin ohjaaja on ammattitaitoinen ja innostava. Ryhmäläiset saavat lisäarvoa siitä, että ohjaaja on myös TULE-kuntoutuksen ammattilainen, joten ryhmässä käyminen on turvallista, koska osaan ottaa huomioon mm. asiakkaiden nivelterveyteen liittyvät tekijät.  Pieni tanssituokio

  Tanssin päivän 29.4.2020 kunniaksi teimme tanssituokiovideon Tanssiseura Kouvolan Terpsikerhon ja Suomen Pyörätuolitanssiliiton yhteistyönä. Tervetuloa tanssimaan!

  Tervetuloa mukaan tanssin seuratoimintaan

  • Terpsikerho Kouvola - monipuolisesti eri tanssilajeja

   Tanssiseura Kouvolan Terpsikerho ry

   Terpsikerho on tunnettu monipuolisesta tanssitarjonnasta, joista voi valita itselleen mieluisan lajin. Innostavat ja ammattitaitoiset opettajat varmistavat, että jokainen voi tanssia itselleen sopivalla tasolla. Kilpailuvalmennusta löytyy rock'n'swing ja kilpatanssista. Toimin seurassa kilpatanssi-, pyörätuolitanssi- ja soololattari/bailatino-ohjaajana sekä olen johtokunnan jäsen. Lisäksi osallistun Terpsikerhon harrasteryhmiin.

  • HaveStep Hamina - kilpatanssia

   Tanssiseura Have Step Hamina

   Haminalainen tanssiseura on tunnettu erinomaisesta kilpatanssiopetuksesta, jossa käy vakituisesti tanssijoita myös naapuriseuroista kuten Kouvolasta, Kotkasta ja Lappeenrannasta. Valmennuksesta vastaavat Tanssikoulu Vikmanin ammattilaisopettajat sekä vierailevat valmentajat Suomesta ja ulkomailta.

  • Suomen Py�r�tuolitanssiliitto

   Suomen Pyörätuolitanssiliitto ry

   PYTLI:n tavoitteena on edistää pyörätuolitanssitoimintaa Suomessa kolmella osa-alueella: kunto- ja terveysliikunta, sosiaalitanssi ja kilpaurheilu. Toimin yhdistyksessä johtokunnan jäsenenä.

  • Tanssiurheiluliitto

   Lisätietoa Tanssiurheiluliitosta

   Tanssiurheiluliiton sivuilta voi tutustua eri tanssilajeihin ja Suomessa toimiviin seuroihin. Tanssiurheilua voi harrastaa myös ilman, että lähtee koskaan kilpalattioille. Kilpatanssi on parilaji, jossa tanssitaan latinalais- ja vakiotansseja. Bailatino on rento, yksin tanssittava laji, jossa musiikkina on lattarirytmien lisäksi esim. discoa. Kilpatanssi ja Bailatino ovat Tanssiurheiluliiton alaisia tanssimuotoja.