Linkkejä

Usein kysyttyä:

Usein tiedustellaan saako naprapaattisesta hoidosta Kela-korvausta. Kyllä korvausta on mahdollista saada, jos useampi kriteeri täyttyy. [Lue lisää kriteereistä] Nopeammin, helpommin ja halvemmalla pääsee kun varaa ajan suoraan naprapaatille. Voitte siis tulla suoraan naprapaatin vastaanotolle, jolloin ette ehkä saa Kelan korvausta (6 €/45 min hoito), mutta saatte heti pidempi aikaisen hoitokäynnin TULE-vaivoihin perehtyneeltä ammattilaiselta. Naprapaattinen hoito on usein myös edullisempaa kuin useimmat suoran korvauksen hoidot. Säästät siis aikaa ja rahaa, kun tulet suoraan naprapaatille.

Lisää vastauksia kysymyksiin saa osoitteesta www.naprapaattiyhdistys.fi

Tervetuloa hoitoon naprapaatille

Naprapaatti hoitaa mm. nivelten-, lihasten-, hermoston kipuja ja rajoittunutta liikkuvuutta

Naprapaatti hoitaa kaikenlaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoja eli TULE-kipuja ja liikerajoituksia, riippumatta siitä miten ongelmat ovat syntyneet. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat ylävartalossa esiintyvät niska-hartiaseudun kivut, pääkivut, huimaus, olkapään ongelmat, tenniskyynerpää, rannekivut sekä käsien puutumiset ja pistelyt. Selässä ja alavartalossa hoidetaan hermopinteistä johtuvia oireita kuten iskiasta sekä vammoista tai kulumisesta aiheutuvia oireita. Alavartalossa kivut painottuvat tyypillisesti alaselkään, si-nivelen seutuun, lonkkaan, polveen sekä nilkan alueille.

Naprapaattien erikoisosaamista on hermoston huomioiminen tutkimisessa ja hoitamisessa. Leikkausten jälkeen tehtävä kuntoutus ja hoito nopeuttaa paranemista ja liikelaajuuksien palautumista, jolloin arkielämä helpottuu hoitojen myötä. Myös liikuntalääketieteen osaaminen on vahvaa, jolloin urheilijat ja liikunnanharrastajat saavat apua naprapaattisesta kuntoutuksesta.

Naprapaattisten manuaalisten tekniikoiden, kuten nivelmobilisaation tai rangan manipulaation, avulla saadaan hyviä hoitotuloksia aikaiseksi, varsinkin kun ne yhdistetään harjoitusterapian kanssa. Naprapaatin hoitotekniikoita ovat nikama- ja nivelmanipulaatiot ja mobilisaatiot. Pehmytkudoksia kuten lihaksia ja nivelsiteitä, hoidetaan esim. hieronnalla, venytyksillä, tuennalla ja sähköhoidolla. Hoidan kaiken ikäisiä ja kuntoisia asiakkaita. Tutkimusten mukaan hyviä hoitotuloksia saadaan, kun naprapaattisen manuaalisen terapian tekniikoita kuten nivelmobilisaatiota tai rangan manipulaatiota yhdistetään kuntouttavaan harjoitusterapiaan.

Selitevideo selkäkivuista englanniksi:

Vinkki: suomalaisen tekstityksen saatte esiin videon alareunassa olevaa ratasmerkkiä painamalla.Esittelyvideo naprapatiasta:

Tervetuloa hoitoon

Lue blogi a'la naprapaatti